Menu Luk

Publikationer

Litteratur

At være i en tilstand af balance mellem arbejde og privatliv idealiseres voldsomt i vores tid. Det kaster forventninger af sig til os selv og til hinanden om, at vi ubesværet og harmonisk skal kunne veksle mellem det, der typisk præsenteres som to poler. Men livet er sjældent i vater.

Når livet kommer på arbejde tilbyder en cirkulær tilgang til personlig trivsel med fokus på, at du løbende forholder dig til livets balancebræt. Bogen hjælper dig til øget bevidsthed og refleksion om egne valg og guider til nye handlemuligheder. Med konkrete værktøjer støtter den dig i at kortlægge din egen situation og justere dit mentale balancekompas.

Når livet kommer på arbejde er skrevet til alle, der oplever ubalance i forholdet mellem arbejde og livet i al sin mangfoldighed. Den kan også læses af ledere, konsulenter og HR-professionelle, der søger inspiration til nye handlemuligheder og initiativer og viden om de dilemmaer, som viser sig, når mennesker går på arbejde.

Debatindlæg

Tine Toft udtaler sig i Børsen. Læs de to artikler om hhv. coronakrisens indflydelse på vores mentale balance, hvor Tine fremhæver nogle af de psykologiske konsekvenser ved ophævelsen og digitaliseringen af den fysiske arbejdsplads.

Den anden artikel omhandler faldgruberne ved den årlige trivselsundersøgelse på arbejdspladsen og inviterer til, at vi gentænker og redefinerer den traditionelle trivselsmåling.

Klik på billederne for at gå til artiklerne.

Artikler

”Når en arbejdsmiljøindsats oversættes og tilpasses i mødet med praksis” af Tine Toft Nørgaard, udkommet i tidsskriftet Erhvervspsykologi, nr. 1, 2018.

Viden om oversættelsesprocesser er relevant for erhvervspsykologer, HR-professionelle og ledere i offentligt og privat regi – særligt hvis man undrer sig over, at arbejdsmiljøindsatser og interventioner ofte får et andet udfald end forventet. Denne artikel er baseret på en kvalitativ, induktiv undersøgelse af, hvordan en konkret arbejdsmiljøindsats oversættes og tilpasses i mødet med lokale afdelinger i Forsvaret.

Klik på billedet for at gå til artiklen (kan læses gratis, hvis du er abonnent på Tidsskrift for Erhvervspsykologi).